syrlig bringebærgele
Ingredienser
- 2 dl vann*
- 50 g bringebær (En god neve)
- 3 ss gelantinpulver
- 1 ss sitronsaft
- søtning etter smak
Tid
60 min
Antall porsjoner
6
Oppskriften kommer fra Linn Spets
Slik gjør du
Varm vann og gelatin i en liten kjele til gelatinen er oppløst. Ha i bringebær og rør til de til de er helt "smelta inn " og smak til med søtt.
Sil av blandingen slik at du får ut frøene, og hell i former. Du kan også helle i en stor form å kutte de i firkanter etter de er stivnet.
Tips! Alternativt til vann kan du bruke te, kokoksmelk eller vannkefir.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 78 | kcal |
Proteiner | 15,7 | proteiner |
Fett | 0,2 | gram |
Karbohydrater | 1,8 | gram |
Kostfiber | 2,2 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 13 | kcal |
Proteiner | 2,62 | proteiner |
Fett | 0,03 | gram |
Karbohydrater | 0,3 | gram |
Kostfiber | 0,37 | gram |