Tacobåt
Ingredienser
- 8 stk hjertesalat blader
- 800 g kjøttdeig
- 1 dl fløte
- 2.5 dl vann
- 6 ts tacokrydder
- .
- Lag guacamole:
- 3 stk store avocado
- 2 ts limejuice
- 1 stk hakket hvitløksfedd
- salt og pepper etter smak
- .
- Topping:
- 2.5 dl revet, skarp cheddar
- 8 stk teskje seter rømme
- 1.2 dl salsa
- 8 stk biter syltet jalapeno
- 8 stk cherry tomater, delt i to
- 1servering=ca 245g
Tid
25 min
Antall porsjoner
8
Slik gjør du
Brun kjøttdeig i en stor panne. Ha i tacokrydder, fløte og vann. Sett ned varmen, la småkoke til sausen tykner.
Lag guacamole:
Del avokado i to på langs, bruk en skje til å fjerne kjernen. Ta ut innmat og spar på skallet. Ha avokadoene i en stor bolle, bland inn limejuice, salsa, salt og pepper. Mos med gaffel til alt er godt blandet.
Ha guacamole i de tomme avokadoskallene. Ha så i tacokjøtt, ost, salsa, rømme jalapenos og tomater.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 3690 | kcal |
Proteiner | 193,7 | proteiner |
Fett | 305,3 | gram |
Karbohydrater | 25,4 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 461,25 | kcal |
Proteiner | 24,21 | proteiner |
Fett | 38,16 | gram |
Karbohydrater | 3,17 | gram |