Tomatsuppe
Ingredienser
- 1 liter grønnsaksbuljong
- 2 stk bokser hakkede tomater med basilikum og hvitløk
- 500 g tomater i båter
- 1 stk løk i skiver
- 0.5 stk frisk, finhakket chili eller 1 knivsodd chilipulver
- 1 ss olivenolje til steking
- .
- Til servering:
- 3 stk hardkokte egg
- 3 ss olivenolje
- 1 ss hakket basilikum/oregano (eller 1/2ts tørket)
- 0.5 ts havsalt
- 1 ts pepper
- 1 servering=265g
Tid
25 min
Antall porsjoner
10
Slik gjør du
Fres løk og chili i olje før du tilsetter de ferske tomatene.
Tilsett hermetiske tomater og buljongen og la alt koke i 15 min.
Ta gryten så av varmen, og kjør blandingen med en stavmikser til jevn suppe. Tilsett 3 ss olivenolje og smak til med salt, pepper og urter.
Kutt eggene i båter og server dem med suppa.
Tips! En klatt rømme runder av smaken.
Visste du at?
.... Suppen blir nydelig hvis du tilsetter litt kjøttkraft i suppa i stedet for litt av grønnsakskraften.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1141,8 | kcal |
Proteiner | 38,3 | proteiner |
Fett | 80,2 | gram |
Karbohydrater | 59,1 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 114,18 | kcal |
Proteiner | 3,83 | proteiner |
Fett | 8,02 | gram |
Karbohydrater | 5,91 | gram |