Tortillalefser
Ingredienser
- 4 stk egg
- 100 g revet ost
- 3 dl pofiber
- 20 g fiberhusk
- 2 dl kremfløte
- 2 dl vann
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1servering =100g
Tid
30 min
Antall porsjoner
8
Oppskriften kommer fra Bildet er tatt av Aline Ponce
Slik gjør du
Sett ovnen på 200. varm kremfløten og vann til det er lunkent. Visp sammen egg, ost og kremfløte/vann blandingen. Bland sammen de tørre ingrediensene og bland alt sammen. La deigen svelle i ti minutter.
Ta et bakepapir som du pensler med olje. Legg på en klump med deig og legg over plastfolie eller et oljet bakepapir. Deigen kjevler du ut mellom arkene til den er ca 3 mm tykt.
Ta så en skål i ønsket størrelse, for eksempel ca 22-23 cm i diameter og legg over deigen. Skjær ut tortillaen med å kutte rundt skålen.
Til slutt pensler du deigen med olje hvis det er nødvendig. Stekes i ca 10 minutt, eller til kantene begynner å bli brune.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1454,2 | kcal |
Proteiner | 64,9 | proteiner |
Fett | 124,7 | gram |
Karbohydrater | 17,5 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 181,77 | kcal |
Proteiner | 8,11 | proteiner |
Fett | 15,59 | gram |
Karbohydrater | 2,19 | gram |