vinaigrette
Ingredienser
- 2.5 dl olivenolje
- 200 g hvitvinseddik
- 1 stk hvitløksfedd, knust
- 2 stk sjalottløk, hakkede
- 2 ts dijonsennep
- chili/ chiliolje etter smak
- 1 porsjon= 49 gram
Tid
15 min
Antall porsjoner
10
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene og rist godt. Rist godt hver gang du bruker den. Oppbevar den i kjøleskapet, da kan den stå i mange uker.
Tips! En god dressing inneholder syre i form av eddik eller sitron/ limesaft. Men kan naturligvis også lages uten. Karbohydratene i denne oppskriften kommer fra eddik.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2001,8 | kcal |
Proteiner | 2,6 | proteiner |
Fett | 217 | gram |
Karbohydrater | 14,4 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 200,18 | kcal |
Proteiner | 0,26 | proteiner |
Fett | 21,7 | gram |
Karbohydrater | 1,44 | gram |