Lekker påskemarsipan
Du trenger:
- 1-2 eggehviter (prøv deg fram)
- 170 g lyst mandelmel (fås på helsekost) Ev. Fin mal dine egne mandler
- 60 g blanding av Sukrinmelis og Tagatesse
- 4 dråper stevia
- 0,5 ts Tragant (Tragant er et planteekstrakt som gjør marispanen seig. Fås kjøpt på apotek. Tragant gjør marsipanen seig. Har du ikke Tragant? Bruk ekstra Fibersirup Clear, og litt mindre Tagatesse. Smak deg fram)
- 1 ss Fibersirup (blank)
Slik gjør du:
Bland sammen søtning og eggehviter først, slik at søtningen løser seg litt opp og ikke blir knasete. Bland inn resten og NYT.
PS: Smaksett gjerne marsipanen med ett par appelsindråper, det smaker nydelig.
Tips! Ikke bruk opp alt mandelmelet du har i hus. Hvis du tilsetter ekstra smaksoljer blir marsipanen våtere. Hvor myk du vil ha marsipanen er avhengig av smak og hva du skal bruke den til. Hvis du skal lage figurer er det greit at den er litt myk, hvis du skal trille kuler bør den være litt fast. Dette justerer du med å tilsette ekstra mandelmel etter behov, på slutten.