Lavkarbo Bønne Brownie

Lavkarbo Bønne Brownie

Ingredienser

  • 300 g svarte bønner
  • 1 stk egg
  • 4 ss kakaopulver
  • 15 g havrefiber
  • 3 ss finesse melis* (finesse kjørt i blender til melis)
  • 1 ss sukrin gold
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 100 g meierismør
  • 1 dl sukrin sirup med karamell

Tid

15 min


Antall porsjoner

15


Slik gjør du

Sett stekeovnen på 175 grader. 

 

Smelt smør sammen med sukrin sirup karamell og la det koke noen minutter til du får en seig karamellmasse. 

 

Bland alt det tørre og de svarte bønnene i food processoren til bønnene er malt og og godt blandet. Tilsett egget og bland. Til slutt tilsetter du karamellblandingen. 

 

Legg blandingen over i en liten form. Stek i 15 minutter. (Du kan steke den i opp til 30 minutter, men konsistensen i kaken blir da tørrere og kan smuldre litt, samtidig som den er seig)

 

Kaken må "sette seg" med tanke på konsistens og smak. Kan med fordel lages dagen før den skal spises. Hvis ikke bør den i hvertfall settes noen timer i kjøleskap. 

 

Tips! De fleste av karbohydratene i kaka kommer fra fiber og sukkeralkoholer. Begge disse formene for karbohydrater påvirker kroppen i mindre grad og gir lavere blodsukkerstigning enn karbohydrater fra sukker og stivelsesrik mat. 

 

 

 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1477,7 kcal
Proteiner 35,1 proteiner
Fett 117 gram
Karbohydrater 78,8 gram
Kostfiber 51,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 98,51 kcal
Proteiner 2,34 proteiner
Fett 7,8 gram
Karbohydrater 5,25 gram
Kostfiber 3,45 gram