Baba ganoush

Baba ganoush

Ingredienser

  • 2 stk aubergine
  • 30 g ferdig tahinisaus
  • 3 ss sitronsaft
  • 2 stk fedd hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss frisk persille
  • .
  • 1servering=100g

Tid

25 min


Antall porsjoner

6


Slik gjør du

Grill auberginene i ovnen til de er myke. og det er lett å løsne skinnet. Trekk av skinnet under rennende kaldt vann. Mos auberginene i en mixer, eller mos dem med en gaffel.

 

Bland auberginemosen med tahini (på glass, dette er sesampasta) , hvitløk, sitronsaft, olivenolje og krydder. La smaken sette seg litt før servering.

 

Server avkjølt på tallerken, dekorert med f.eks (cayennepepper eller paprikapulver, sorte oliven og finklippet persille eller mynte)

 

Brukes som dip eller tilbehør. 

 

 

Visste du at?

60810_helios_tahin_mork_uten_salt.jpg

 

....Tahini er sesamsmør. Det fins mange produsenter av Tahini. Du finner rimelige varianter på eksotiske matbutikker. Ferdigprodusert tahini er ofte litt bitter i smaken. Hvis du kverner/blender eller bruker morter på sesamfrø og slik får din egen, så smaker det mye bedre. Du kan godt riste dem forsiktig i en stekepanne først.

 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 288,8 kcal
Proteiner 8,8 proteiner
Fett 17,5 gram
Karbohydrater 16,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 48,13 kcal
Proteiner 1,47 proteiner
Fett 2,92 gram
Karbohydrater 2,8 gram