Aioli

Ingredienser
- 4 stk eggeplommer
- 4 dl rapsolje
- 2 stk hvitløksbåter, presset
- 1 ss vineddik eller sitronsaft
- 1 ts dijonsennep eller annen sennep
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 porsjon= ca 2 ss
Tid
15 min
Antall porsjoner
20
Oppskriften kommer fra http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/aioli/
Slik gjør du
Pass på at alle ingrediensene er romtemperert før tilberedning. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Tilsett hvitløk.
Spe så forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og pepper.
Oppbevar aïolien mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.
Oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig aïoli.
Tips! Hvis aïolien skiller seg, kan du begynne på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 3465,9 | kcal |
Proteiner | 13,3 | proteiner |
Fett | 377,4 | gram |
Karbohydrater | 3,0 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 173,29 | kcal |
Proteiner | 0,67 | proteiner |
Fett | 18,87 | gram |
Karbohydrater | 0,15 | gram |