Bearnaisesaus

Ingredienser
- 250 g smør
- 4 stk eggeplommer
- 1 stk sjalottløk
- 2 ss hvitvinseddik
- 0.5 dl vann
- 2 ss estragon
- .
- 1servering=90g
Tid
10 min
Antall porsjoner
4
Slik gjør du
Del smøret i terninger og lad det få romtemperatur.
Bland eddik, sjalottløk og estragon i en kjele og kok opp. La småkoke uten lokk til blandingen har redusert til det halve. Sil av og ta vare på væsken.
Ha eggeplommene i en bolle og pisk dem godt sammen med 3 ss vann i ca, ett minutt. Hell så eggeplommene over i en gryte som du har på middels varme.
Pisk hele tiden til volumet økes. Når eggene tykner tar du kjelen av platen mens du fortsetter å piske. Ha i smøret litt og litt og pisk inn. Smak til med salt, pepper og eddikblandingen. Ha eventuelt litt frisk estragon i til slutt.
Tips! Hvis sausen skiller seg visp inn 1 ss kokende vann.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2184,7 | kcal |
Proteiner | 13,5 | proteiner |
Fett | 235,5 | gram |
Karbohydrater | 4,2 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 546,17 | kcal |
Proteiner | 3,38 | proteiner |
Fett | 58,88 | gram |
Karbohydrater | 1,05 | gram |