Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 4 stk eggeplommer
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 0.5 dl vann
  • 2 ss estragon
  • .
  • 1servering=90g

Tid

10 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Del smøret i terninger og lad det få romtemperatur. 

 

Bland eddik, sjalottløk og estragon i en kjele og kok opp. La småkoke uten lokk til blandingen har redusert til det halve. Sil av og ta vare på væsken.

 

Ha eggeplommene i en bolle og pisk dem godt sammen med 3 ss vann i ca, ett minutt. Hell så eggeplommene over i en gryte som du har på middels varme.

 

Pisk hele tiden til volumet økes. Når eggene tykner tar du kjelen av platen mens du fortsetter å piske. Ha i smøret litt og litt og pisk inn. Smak til med salt, pepper og eddikblandingen. Ha eventuelt litt frisk estragon i til slutt.

 

Tips! Hvis sausen skiller seg visp inn 1 ss kokende vann.




 



Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2184,7 kcal
Proteiner 13,5 proteiner
Fett 235,5 gram
Karbohydrater 4,2 gram
Pr. porsjon
Kalorier 546,17 kcal
Proteiner 3,38 proteiner
Fett 58,88 gram
Karbohydrater 1,05 gram