Bretagne saus

Bretagne saus

Ingredienser

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss tomatpure
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 dl vann
  • 1 stk piemento/ Grillet rød paprika
  • 40 g ekte smør
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss persille

Tid

10 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Smelt smør, og tilsett finhakket løk og hvitløk i smøret og stek litt.

 

Kjør piemento og vann i blender til en jevn masse. Ha alle ingredienser i en gryte og kok opp. La det småkoke i 5 min og tilsett finhakket persille. Smak til med hvit pepper.

 

Tips! Smaker nydelig til fylt kyllingfilet, som på bildet! (Lag fyll av kremost og spinat eller andre urter. Du kan godt spe den med litt smør og fløte. Bland inn hakket hvitløk og smak til med salt og pepper. Del kyllingfileten på langs, smør på fyll og rull sammen. Fest rullen med en tannpirker, og stek).

 

Visste du at?

.... Hvis du ikke har piemento (grillet rød paprika) så kan du bruke litt fersk paprika? Det gir ikke samme smak, men  det smaker også godt, og gir fint fargespill i sausen. 

Piemento får du ofte kjøpt på innvandrerforretninger. 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1027,6 kcal
Proteiner 7,2 proteiner
Fett 105,1 gram
Karbohydrater 13,1 gram
Pr. porsjon
Kalorier 256,9 kcal
Proteiner 1,8 proteiner
Fett 26,27 gram
Karbohydrater 3,28 gram