Pai favoritt

Pai favoritt

Ingredienser

  • 1 stk pk kjøttdeig
  • 1 stk pk bacon
  • Smør til å steke med (rikelig)
  • 1.5 stk stor løk i tynne skiver
  • .
  • Topping:
  • 1 stk boks snøfrisk m/dill1
  • 1 stk boks cottage cheese
  • revet ost
  • .
  • Paideig:
  • 125 g mykt smør
  • 100 g mandelmel
  • 2 dl pofiber
  • 1 stk egg
  • salt
  • 1 servering=190g

Tid

40 min


Antall porsjoner

10


Slik gjør du

Lag bunnen først: 

Bland mel og salt, kna inn smør og tilsett egget. Se an konsistensen om den er passe myk og grei og trykke ut. Hvis den er for myk kan du ta i litt mer mandel mel. Stek paibunnen  på 225 grader i ca 10 min.

 

Lag fyll:

Stek kjøttdeig og bacon sammen. Stek løken myk,for seg selv, i rikelig med smør.

 

Osteblanding: Bland Cottage Cheese og Snøfrisk for seg selv i en bolle.

 

Når paibunnen er stekt legger du på kjøttfyll, løk og osteblandingen.  Det er også godt med litt revet ost helt på toppen.  Hvis ikke du vil ha på dette så kan du strø over litt finhakket dill og gressløk rett før servering. 

 

Stekes ca 20 minutt eller til osten er fint gratinert. 

 

Tips! Denne paien er også god kald.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 4903,9 kcal
Proteiner 215,8 proteiner
Fett 396,7 gram
Karbohydrater 72,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 490,39 kcal
Proteiner 21,58 proteiner
Fett 39,67 gram
Karbohydrater 7,25 gram